14 Haziran 2009 Pazar

Windows Live Messenger 2009'da Fotoğraf Paylaşım özelliğini kaldırmak

Windows Live Messenger 2009 ile birlikte gelen yeniliklerden bir tanesi olan Fotoğraf Paylaşım özelliği, hoş görünümünün yanında gönderilen mesajların alanını neredeyse tamamen kapladığı için pek de kullanışlı bir özellik değildir.. İnternet üzerinde pek çok forumda da tartışılan bu rahatsız edici yeniliğin üstesinden aşağıdaki yöntemi uygulayarak rahatlıkla gelebilirsiniz..

Bu yöntemi uygulamak için öncelikle bir HEX editörü indirmeniz gerekiyor.. Aşağıda bulacağınız fotoğraflı anlatımda zorluk çekmemeniz için XVI32 kullanmanızı tavsiye ederim..


1. Windows Live Messenger 2009'u kapatın..

2. Az önce indirmiş olduğunuz XVI32 programını .rar dosyası içerisinden bir klasöre çıkartın ve XVI32.exe'yi çalıştırın..

3. File > Open menüsünden \Program Files\Windows Live\Messenger\msnmsgr.exe dosyasını açın..




4. Address > Goto menüsünden veya CTRL+G kısayolundan açılan pencerede Go to kısmında hexadecimal seçin ve altındaki kutucuğa 16392F yazın, OK düğmesine basın..




5. Gittiğiniz adresteki seçili olan kutucukta 74 yazıyor olmalı.. Bu değeri değiştirmek için 74 yazılı olan kutucuk seçili iken Edit menüsünden Overwrite String'i seçin, açılan pencerede Hex string kutucuğuna EB yazın, OK'e basın..



6. File menüsünden Save'i seçerek veya CTRL+S kısayolunu kullanarak yaptığınız işlemi kaydedin ve programdan çıkın..

Artık WLM ileti penceresine CTRL+V ile yapıştırdığınız veya sürükle-bırak yaptığınız imaj dosyaları fotoğraf paylaşım şeklinde değil alışık olduğumuz dosya gönderimi şeklinde görüntülenecek..



Kaynak (İngilizce): WithinWindows


2 yorum:

KLLAXON dedi ki...

Çok Teşekkürler. Çok Yararlı Bir Anlatım Olmuş.

Trane dedi ki...

Yazı için teşekkürler . Ancak benim bir sorum olacak . 4. adımda ''16392F'' değerini girdikten sonra açılan pencere sizin gösterdiğinizle aynı değil . Yani 74 yerine ''00'' yazıyor . Hiç bir şekilde değiştiremedim . Yardımcı olabilir misiniz ?

Yorum Gönder