22 Mart 2011 Salı

Baş Döndüren Renault Latitude



Aşağıda bloga gönderilen basın bülteninin bulacaksınız.

Renault Latitude ile Dünyada Bir İlk Türkiye’de, www.renaultlatitude360.com’da
Gerçek Latitude Test Sürüşüne En Yakını: 360 Derece Sanal Test Sürüşü

Renault, yeni Latitude için özel olarak hazırladığı www.renaultlatitude360.com ile dünyanın ilk 360 derece test sürüşünü Türkiye’deki otomobil tutkunlarına sunuyor. Sıra dışı dijital uygulamada kullanıcılara ileri sürüş teknikleri uzmanı Celal Pir eşlik ediyor ve ziyaretçiler Latitude’un içindeymişçesine bir test sürüşü yaşıyor. Site gerçek test sürüşü yapmak isteyenler için de kayıt alıyor.



Yeni Latitude’un kullanıcısına sunduğu sıra dışı sürüş keyfini ve konfor detaylarını geniş kitlelerce deneyimlenmesini isteyen Renault Türkiye çok özel bir projeye imza attı ve www.renaultlatitude360.com sitesini yarattı. Sitede yer alan 360 derece test sürüşü dijital uygulaması dünyada ilk kez ve Türkiye’de kullanılan bir teknik. Özel çekim yöntemleri ve kurgulama teknikleri ile oluşturulan uygulamada, test sürüşü yapmak isteyen kullanıcılara ileri sürüş teknikleri uzmanı Celal Pir de eşlik ediyor.
Kullanıcı, bilgisayar ekranının başındayken, Latitude’un bütün ayrıntılarını sanki aracın içindeymiş gibi deneyimleyebiliyor. Etkileşimli videolar, ziyaretçinin Latitude’un farklı özelliklerini keşfetmesini sağlıyor. Test sürüşüne eşlik eden Celal Pir, kullanıcının da yönlendirmesiyle aracı ayrıntılarıyla anlatıyor ve kullanıcının otomobili daha yakından tanıdığı bu deneyimi benzersiz kılıyor. Kullanıcı, test sürüşünde ilerledikçe, farklı videolara erişme hakkı kazanıp, Latitude hakkında daha detaylı bilgi edinebiliyor.
Ziyaretçilerin site sayesinde keşfedebildiği özellikler arasında; Latitude’un geniş iç mekanı, havalı minder sistemi ile seçilen mod ve yoğunluğa göre tam bir sessizlik içinde sırta masaj yapan sürücü koltuğu, toksin sensörlü, birleşik polen ve aktif karbon filtreli Samsung Super Plasma® çift modlu iyonizer, otomatik koku spreyi, üç bölgeli klima sistemi, park destek kamerası, navigasyon gibi özellikler yer alıyor.
www.renaultlatitude360.com sitesini ziyaret edenler ayrıca, sitedeki formu doldurarak gerçek Latitude test sürüşü için de başvuruda bulunabiliyor.

Siteye şöyle bir bakma imkanım oldu.. Açıkçası ilk etapta introsundaki sade, hafif, ferah tasarımıyla beni yakalayan site, aracın içine girdikten sonra biraz boğmadı değil..

360 derece uygulaması güzel fakat görseller biraz daha yüksek kalite olsaymış (olup olamayacağını teknik olarak bilemiyorum) çok daha hoş bir deneyim yaşatırdı eminim ki..

Aracın özelliklerini anlatmak için achievement/badge mantığı kullanılması ziyaretçiyi bir sonraki özelliği bulmaya ve dinlemeye teşvik ediyor, bu açıdan da mesajı gayet iyi verdiğini zannediyorum..

Hep düşünülen fakat hiç uygulanmayan ilklerin ülkesinden çalışan, satan bir ilk çıkardıkları için 41? 29! ekibine ve onlara bu fırsatı sunan Renault'ya tebrikler..


Renault Müşteri Takımı: Emre Aytaç, Emre Güney, Özlem Ünlü
Ajans: 41? 29!
Yaratıcı Yönetmen: Seren Köroğlu
Art Direktör: Ufuk Çetincan
Metin Yazarı: İlyas Eralp
Video Compositing: Tolga Başol, Doğuş Aslan
Prodüksiyon: Haylazz Prodüksiyon
Yönetmen: Onur Somer
Kod geliştiriciler: Emrah Özer, Feyzullah Daldal
Proje Yöneticisi: Zeynep Çakmakçı
Marka Yöneticisi: Bora Başman