5 Mayıs 2011 Perşembe

Taksici Ne Anlar TED'den?



Ogilvy Buenos Aires, TED'in bilinirliğini artırmak ve insanların TED'i konuşmasını sağlamak amacıyla orijinal bir fikirle ortaya çıkmış ve konuşmaya en yatkın kitle olan taksicileri bir mecra olarak kullanmış..

Öncelikle 50 adet taksici için 6 saatlik özel bir TEDx toplantısı düzenlenmiş.. Burada ilham verici konuşmaları takip eden ve TED'in ne olduğunu yerinde görerek öğrenen taksiciler, sonrasında yaptıkları en iyi şeyi yapmaları, yani konuşmaları için iş yerleri olan sokaklara geri gönderilmiş..

1 hafta boyunca günde ortalama 20 müşteri alan 50 taksicinin yürüttüğü kampanyanın en vurucu yanı, artık sadece taksilerin değil şoförlerin de bir mecra olarak kullanılabileceğini göstermesi..


TED Nedir? 
TED ilk olarak 1984 yılında (adını aldığı) Teknoloji, Eğlence ve Tasarım konularını bir araya getirmek amacıyla düzenlenen bir konferans olarak hayata geçirildi. Yıllar içinde kapsamı genişletilerek sürekli daha büyük bir azimle çalışıldı. Şimdi hangi alanda çalışırlarsa çalışsınlar dünyanın en iyi düşünürlerini ve icracılarını bir araya getirmeye çabalıyoruz. Bütün bilgiler birbirine bağlıdır ve TED, farklı alanlara ait önemli düşünce biçimlerini keşfedip kendi yaşamınıza ve iş hayatınıza uyarlayabileceğiniz bir merkez haline geldi. Çoğu katılımcı için sonuç: enfes, beklenmedik bağlantılar, olağandışı görüşler ve güçlü bir ilham kaynağı...
TEDxReset'ten alıntıdır:


0 yorum:

Yorum Gönder