8 Ağustos 2011 Pazartesi

OMO ile Kirlenmek Hala Güzel: Çocuklar Hayata Çıksın



OMO'nun 10 yıla yakın bir süredir kullandığı Dirt is Good / Kirlenmek Güzeldir konsepti, her sene ödül kazanan reklamları ve toplumsal fayda sağlayan sosyal sorumluluk projeleri ile büyüyerek devam ediyor. Bu blog yazısında 2011 yılındaki sosyal sorumluluk projesi olan Çocuklar Hayata Çıksın'dan bahsedip sizleri bilgilendirmeye çalışacağım.

Proje, Gülben Ergen'in kurucuları arasında yer aldığı ve okul öncesi eğitim için ihtiyaç duyulan yerlere Çocuklar Gülsün Diye kampanyasına bağış yaparak destek oluyor. Omo'nun yaptığı bağışlarla devlet ana sınıflarının kitap, oyuncak ve temel eğitim araçları ile ilgili tüm ihtiyaçları giderilirken, çocuklarımızın özgürce hayata çıkıp oynayabileceği parklar ve oyun alanları inşa ediliyor. Kampanyaya katılım, Kirlenmek Güzeldir Facebook sayfası üzerinden gerçekleşiyor. Yapmanız gereken tek şey çocuğunuzun dışarıda oynadığı bir anın fotoğrafını çekip Çocuklar Hayata Çıksın kampanyasının Facebook sayfasına eklemek. Böylece kampanyanın Facebook sayfasına eklenen her bir fotoğraf için Omo, ihtiyacı olan devlet ana sınıflarına 1 TL bağışta bulunuyor. Kampanya bitiminde bu bağışlar, çocuklarımızın hayata çıkacağı parklara, oyun alanlarına, kitaplara, eğitim araçlarına ve oyuncaklara dönüşecek.

Kişisel olarak Gülben Ergen'den haz etmesem de hem güvenilirlik endeksinde her zaman en üst sıralarda bulunan birisi olması hem de Çocuklar hayata Çıksın projesinin temelini oluşturan Çocuklar Gülsün Diye kampanyasının kurucularından olması, kendisinin hedef kitle için en uygun kişi olmasını sağlıyor.

Bunun yanında katılımın basitliği ve kampanyanın sağladığı toplumsal fayda, Çocuklar Hayata Çıksın projesini ülkemizde maalesef ki pek de sık görmediğimiz online sosyal sorumluluk projeleri arasında hemen üst sıralara taşıyacak gibi.

Kirlenmek Güzeldir: Çocuklar Hayata Çıksın Facebook Sayfası
http://www.facebook.com/kirlenmekguzeldir?sk=app_250994768259522

Kampanyayı hayata geçiren OMO ve 41? 29! ekibine başarılar


0 yorum:

Yorum Gönder